2011. december 28., szerda

Szolidaritási nyilatkozat

Szolidaritási nyilatkozat

2011-12-28

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete növekvő aggodalommal figyeli az MTVA munkavállalóinak nyár óta tartó vesszőfutását. Elfogadhatatlannak tartottuk, s tartjuk ma is a politikai szempontok szerint történő át és kiszervezéseket, s az ezek ellen szakmai, érdekvédelmi alapon fellépők megfélemlítését.
Különösen visszatetsző az éhségsztrájkolók "kezelése", s az pedig mindent felülmúló skandallum, hogy rendkívüli felmondással "szabadulnak" meg a munkavállalói jogokért demonstrálóktól, ahelyett, hogy a megoldások "polgári" - de mondhatnánk azt is, hogy  "emberi" módját választva - tárgyalóasztalhoz ülnének végre.
A PDSZ szolidáris a munkavállalói jogokért demonstrálókkal s erre szólítja fel konföderációját, a Ligát, valamint a többi érdekvédelmi tömörülést, s az ágazati szakszervezeteket is!
Budapest, 2011.12.28.

                                               
                       Mendrey László elnök, PDSZ


http://www.pdsz.hu/newz.php?id=981

2011. december 21., szerda

Meglepetéssel készültünk, bennünket ért meglepetés

Meglepetést szánt a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége a pécsi Török István utcai általános és szakiskola, hivatalos nevén Budai-Városkapu Iskola Török István utcai intézményegysége, tanulóinak, de őket érte meglepetés.


Részletek itt: http://bmsza.wordpress.com/2011/12/20/meglepetessel-keszultunk-bennunket-ert-meglepetes/

2011. december 18., vasárnap

Tele puttony - tele tál

Több mint 400 adag ételt osztott ki a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége (BMSZA) a pécsi hajléktalanoknak. Az ételosztás ideje alatt egy kisteherautónyi adományt gyűjtöttek a rászoruló gyerekek részére. A szervezők 200 adag meleg étel kiosztására készültek, de sajnos kétszer annyi rászoruló ember jött ki a térre mint amire számítottak. Így egy rövid helyszíni tanácskozás után úgy döntöttek, hogy ma senkit sem engednek haza éhesen és megduplázták az adagot...
Továbbiak itt: http://bmsza.wordpress.com/
Az összegyűjtött adományok december 20-án 08:30-kor kerülnek átadásra Pécs egyik olyan iskolájában ahol a legtöbb rászoruló gyermek tanul, a Török István utcai iskolában. 
Képek megtekintése itt! Videók megtekintése itt!





További képek:
Sólyomné Baranyai Elza fotói - klikk a feliratra