2011. július 1., péntek

Beszámoló az Oktatási Albizottság álláshelyeket és óraszámokat tárgyaló üléséről

Az óvodákban továbbra is biztosítják a 2007-ben az akkori összevonások  többletfeladataira megszavazott  24 óra felét (12 órát), mert nincsenek vezető helyettesek és a feladatok megfelelő színvonalú ellátása így biztosítható.
- Az általános iskolákban a főigazgató helyettes ( általános igazgatóhelyettes) megbízásokat visszavonják, az intézményegységek
esetében pedig egy igazgatóhelyettes megbízásának költség és óraszámkedvezmény vonzatait biztosítják. (1000 főnél kevesebb tanulólétszám esetén)
Kivételek:
- Leőwey Klára Gimnázium, ahol 2 addig míg a költözés le nem zajlik és az új struktúra fel nem áll fel 2 helyettest engedélyeznek
- a Széchenyi Gimnázium esetében az összevonás miatt  2 helyettest engedélyeznek
- Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola esetében is két helyettes lehet, mert két különböző feladatot lát el az intézmény (általános iskola és középfok)
- Városi kórus 0,5 órával történő támogatása megmarad a továbbiakban is.marad
- A csoportbontásokra a  fenntartó által biztosított  órákat továbbra is megkapják az intézmények az elmúlt tanéveknek megfelelő mértékben.
- Az óvodák és az általános iskola alsó tagozatai számára az úszásoktatás ingyenes lesz. (A határozatba belekerül, hogy  a Non Profit Kft. melyet az önkormányzat hozott létre ennek megvalósítására tervet köteles kidolgozni)
- A könyvtárosok estében a biztosított óraszám 0,5 lesz
- Az általános iskolák esetében a 2007-ben megszavazott 24 órát visszavonja a fenntartó.
                                                           Lengyel Erika
Kapcsolódó cikkek: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.