2011. június 17., péntek

Hány pedagógust sújt eddig a különadóról szóló szabály?

A Magyar Államkincstár adatai szerint 84 pedagógust érint a különadóra vonatkozó új rendelkezés! Ők azok a volt közalkalmazott pedagógusok, akik a kormányzati állítással ellentétben 98%-os különadó fizetésére kötelezettek jogviszonyuk megszűnésével összefüggésben kapott jövedelmük után. A PDSZ előre jelezte, hogy a módosított rendelkezés rossz, hiszen olyanokat is eltalál, akik nem tettek szert jó erkölcsbe ütköző jövedelemre. Különadó azért sújtja őket, mert nem vették ki a törvény hatálya alól a felmentési időnek a munkavégzés alóli mentesítés idejére járó javadalmazást, de a felmentés előtti évben ki nem adott szabadságmegváltás összegét sem. Most már azt is tudjuk, hányan vannak (azok után, hogy 2010-re visszamenőleges hatályú a különadóról szóló rendelkezés). 

A MÁK leveléből: 
"Az adatleválogatást némileg nehezítette, hogy a különadós szabályok viszonylag frissen módosultak (fő változás, hogy már nem a 2005-től megszerzett jövedelmekre vonatkozik).
A változás miatt a lekérdezést aszerint módosítottuk, hogy csak a 2010.01.01-től megszerzett különadós jövedelemmel érintett pedagógusok adatait vettük figyelembe.
Az évek között áthúzódó (2009-ről 2010-re) felmentések esetén bizonyos feltételek fennállása esetén előfordulhat, hogy 1-1 fő eltérés mutatkozik, de ez véleményünk szerint nem jelent lényegi változást az adatokban."

Megye
Bács-Kiskun megye
1
Baranya megye
9
Békés megye
5
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
10
Budapest
14
Csongrád megye
2
Fejér megye
0
Győr-Moson-Sopron megye
2
Hajdú-Bihar megye
8
Heves megye
3
Jász-Nagykun-Szolnok megye
2
Komárom-Esztergom megye
1
Nógrád megye
6
Pest megye
3
Somogy megye
3
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
5
Tolna megye
0
Vas megye
4
Veszprém megye
0
Zala megye
6
84

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.