2012. december 2., vasárnap

Felszólítólevél bankszámlakezelési költségtérítés ügyében - Add tovább és oszd meg!

Ezt minden jelenlegi és volt közalkalmazottnak érdemes letölteni és aláírni. Akik egy munkáltatóhoz tartoznak, ill. tartoztak, csoportosan is aláírhatják a levelet, amelyet célszerű érkeztetve átadni, vagy tértivevényes ajánlott levélben feladni. Ennek célja, hogy a Kúria döntéséig a költségtérítési igény ne évüljön el. Akinek időközben megszűnt a közalkalmazotti jogviszonya, értelemszerűen a 2010. januári és és a jogviszony-megszűnésig terjedő időre szóló igényt tud érvényesíteni, ennek megfelelően az alábbi szövegben a dátumot módosítania kell. A felszólító levelet jogutódlás esetén a jelenlegi munkáltatónak kell küldeni, jogutód nélküli megszűnés esetén, keressék irodánkat (7623 Pécs, Rákóczi út 24. Iparosház első emelet tel/fax: 72/227-018)


………………………………………………………………..

 

………………………………………………………………..

munkáltató részére

 

Tisztelt Intézményvezető!

 

Alulírott, munkavállalók az alábbi kéréssel fordulunk Önhöz:

 

A Kjt. 79/A. § (1) bekezdése szerint „a közalkalmazottat az e törvény 60-79. §-a alapján megillető illetmény kifizetése a közalkalmazott által meghatározott fizetési számlára történő átutalással, fizetési számla hiányában pénzforgalmi számláról történő készpénzkifizetés kézbesítése útján történik.”

 

A (2) bekezdés alapján „az illetmény fizetési számlára történő átutalása és egyszeri felvétele, illetve az illetmény-kifizetés a közalkalmazott részére költségtöbbletet nem okozhat.

 

Ezen jogszabályi rendelkezésekből következően az illetményünk bankszámlára történő utalásával, illetőleg annak egyszeri felvételével felmerülő költségeket a munkáltató köteles megtéríteni.

 

Tekintettel arra, hogy a munkajogi igények elévülési ideje 3 év, a költségek megtérítése ezen időszakra visszamenőleg is kérhető.

 

Tudomásunk van arról, hogy a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. október 22-i Közgyűlésére dr. Páva Zsolt polgármester úr előterjesztésében határozati javaslat került benyújtásra arról, hogy a közalkalmazottak részére a bérek bankszámlára történő utalása miatti többletköltségek ellensúlyozására az intézmények kötelesek költségvetésükbe betervezni 8.000,- Ft/fő bruttó összeget meg nem haladó értékű ajándékot, melynek juttatására 2 egyenlő részletben, első alkalommal március 15-e és 31-e között, második alkalommal szeptember 16-a és 30-a között kerülhet sor.

 

Álláspontunk szerint az Önkormányzat ezzel elismerte, hogy a bérek bankszámlára történő utalásával és annak egyszeri felvételével legalább évi 8.000,- Ft többletkiadása keletkezik az érintett közalkalmazottaknak.

Erre figyelemmel a költségek megtérítése iránti igényünk előterjesztése során mi is ezt az összeget vesszük alapul, de egyben fenntartjuk jogunkat arra, hogy az ezen összeg feletti költségeink megtérítését is igényeljük.

 

A fentiek alapján ezennel

 

f e l s z ó l í t j u k

 

a munkáltatót arra, hogy a 2009. november 1. napjától 2012. november 1. napjáig terjedő időre 15 napon belül fizessen meg a részünkre a Kjt. 79/A.§ (2) bekezdése alapján fejenként 24.000,- Ft költségtérítést.

 

Pécs, 2012. ……………………………..napján

 

Tisztelettel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.