2012. december 14., péntek

Támogató nyilatkozat


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete támogatja a középiskolákban és a felsőoktatásban tanuló diákokat a felvételi keretszámok drasztikus csökkentése, a horribilis költségekkel járó továbbtanulás rendszerének bevezetése elleni megmozdulásaikban.
Pedagógusokként büszkék vagyunk azokra a fiatalokra, akik világosan és markánsan kifejezik véleményüket és cselekszenek is annak érdekében, hogy Magyarországon lehetőségük maradjon eladósodás nélkül azoknak is tanulni a felsőoktatásban, akik nem gazdag szülők gyermekei.
A Kormány egyszerre veri szét a közoktatást és a felsőoktatást. Megszűnnek az iskolák szabad szellemi műhelyként működni. A bevezetendő tantervutasításos rendszer, amely a rendszerváltás előtt már bebizonyosodott, hogy alkalmatlan a színvonal emelésére, ugyanakkor alkalmas arra, hogy az oktatás azonos szintre kerüljön, azonosan alacsony szintre. A Kormány nemcsak a felsőoktatásba jutást nehezíti meg, hanem a gimnáziumokban történő továbbtanulást is, arra hivatkozva, hogy kevés a szakmunkás Magyarországon. Csakhogy a szakképzés átalakításával nem sikerült a hiányszakmák felé terelni a tanulókat, ugyanakkor azzal, hogy a szakképzésben drasztikusan csökkentett óraszámban tanulhatók a közismereti tantárgyak, lehetetlenné válik szakképző iskolákból a felsőoktatásba jutni.
Pedagógusokként nem tűrhetjük tétlenül, hogy tehetséges, szorgalmas, ámde nem tehetős diákjaink esélytelenek legyenek arra, hogy hazájuk felsőoktatási rendszerében tanuljanak évtizedekig tartó eladósodás nélkül. Nem nézhetjük passzívan, hogy legjobbjaink sorra elhagyják az országot, nem kalandvágyból, hanem hosszútávon, megélhetési céllal, és immár azért, hogy megfizethető felsőoktatáshoz jussanak!
Szülőként, felelős állampolgárként is támogatjuk a diákok küzdelmét az igazságtalan és az ország gazdasági fejlődése szempontjából is rendkívül káros oktatáspolitikai irány megváltoztatása érdekében!
Esélyegyenlőséget! Minőségi oktatást! Perspektívát a fiatalok és gyereket nevelő családok számára!
Ezúton fordulunk a szülőkhöz. Kérjük, szervezeteikkel és magánszemélyként egyaránt támogassák gyermekeiket akcióikban! Fogjon össze az egész társadalom az oktatás érdekében!

Pécs, 2012. december 14.

                                                                                      Nagy Erzsébet  ügyvivő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.