2013. január 18., péntek

A PDSZ önállóan alakít sztrájkbizottságot

A PDSZ önállóan alakít sztrájkbizottságot
A PDSZ kilépett a közös sztrájkbizottságból, miután bejelentették Galló Istvánnéék, hogy aláírják a sztrájkkövetelések egyikét sem tartalmazó megállapodást. A megállapodás szövegét a kormánnyal együtt még közösen sikerült rontaniuk az előző verzióhoz képest, ugyanis ma este azt is elfogadták, hogy bérkérdésben az OKÉT-ben egyeztetnek, és az ottani megállapodásig - azaz beláthatatlan ideig - nem szerveznek sztrájkot.
A megállapodás utolsó mondata szerint "A megállapodás érvényességi ideje alatt a Pedagógus Sztrájkbizottságban részt vevő szakszervezetek – a benne foglalt kérdéskörökben – nem élnek a munkabeszüntetés szervezésének a jogával."
A mostani kaotikus állapotokat ismerve különösen érthetetlen lépés a keddre tervezett megállapodás, arról nem is beszélve, hogy miközben pedagógus álláshelyek megőrzéséről beszél Gallóné és Balog Zoltán miniszter, eközben egy év végén kiadott kormányhatározat szerint a nyugdíjba vonuló, ill. oda küldött kollégák megüresedett álláshelyét nem lehet betölteni.
A sztrájkköveteléseket rövidesen megküldjük a miniszterelnöknek.

Mit rontott el ezzel a lépéssel a PSZ és másik két szervezet vezetése, akik a sztrájktárgyalások alatt végig hűen követték Gallónééket? 
Végre kezd körvonalazódni egy szélesebb összefogás, amely az oktatás szétverése ellen szerveződik, diákok (közép- és felsőoktatásban tanulók), szülők, pedagógusok, oktatáskutatók, és most már egyre többször láthatóan a szélesebb társadalom összefogása az őrült folyamatok ellen, amelyekkel módszeresen verik szét azt is, ami még megmaradt a sokat szenvedett iskolarendszerben.
Soha ilyen szimpátia nem vette körül, mint ami most körülveszi azokat, akik a oktatáson belülről ezeket a problémákat jelzik és tenni is igyekszenek ellene, ezt bomlasztja üres megállapodásával Gallóné és csapata. 
A problémát nem azzal lehet kezelni, hogy segítjük az eddig is elhibázott döntések további végrehajtását, hanem, ha megakadályozzuk azokat. Mert együtt meg tudjuk akadályozni. A megállapodásban szereplő "kármentés", amire persze semmi garancia, arra az esetre vonatkozna, ha a kár már bekövetkezik (az egyik, az államosítás már bekövetkezett, és látjuk is az eredményét). Gallónéék azt vállalták, hogy segítik a további károkozást azzal, hogy nem fekszenek keresztbe, csak monitoroznak - mert a sztrájk szervezésének jogáról lemondással együtt ez voltaképpen azt jelenti, hogy tétlenül nézik a rombolást!
De semmi baj, a sztrájk nélkülük és megszervezhető, ez csak az oktatásban dolgozók elhatározásán múlik.



http://www.stop.hu/belfold/a-kormanynak-sikerult-megosztani-a-szakszervezeteket-a-pdsz-egyedul-folytatja/1116034/

http://www.pecsiriport.hu/koezelet/4098-egy-pedagogus-szakszervezet-fenntartja-a-sztrajk-jogat-.html



Néhány új darab a mémgyárból:

http://egyeb.vatera.hu/uzlet_bolt_ipar/cegfelirat_hirdetotabla/iskolai_tabla_tanarbabu_1701984677.html






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.