2011. március 18., péntek

Fel kell gyorsítanunk az aláírásgyűjtést...

A 2011. március 17-ei közgyűlésen a Meixner András önkormányzati képviselő által benyújtott közmeghallgatás iránti kéremet a közgyűlés - ahogy az sajnos előre várható volt - elutasította. Meg kell ezért gyorsítanunk a közmeghallgatás iránti választópolgári kezdeményezéshez a hiteles aláírások gyűjtését. Kérünk Mindenkit, hogy segítsen ebben. Bárki, aki nagykorú pécsi lakos és a pécsi intézmények és az azokban dolgozók helyzete fontos, aláírhatja az ívet és gyűjthet további aláírásokat. A személyi szám elkérése, amely személy azonosításának jogoszabály szerinti eszköze, ez esetben jogellenes, mi több, enélkül nem hiteles az aláírás. A személyi szám a lakcímkártyán, a vonalkód felett található, férfiaknak 1-essel, nőknek 2-essel kezdődik és a szüetési dátummlal kezdődik. A választópolgárok legalább 5%-ának kezdeményezésére kötelező a kért témában közmeghallgatást tartani:


Alulírott, pécsi választópolgárok, közmeghallgatást kezdeményezünk
a pécsi önkormányzati közoktatási intézmények átszervezéséről és a közalkalmazottak helyzetéről
Indoklás: A városvezetés a közoktatás területén nagyhorderejű átszervezésekre, az oktatás feltételeinek megváltoztatására készül (intézményegység-bezárások, tanulócsoportok létszámának drasztikus növelése, önkormányzati kiegészítő támogatás csökkentése, stb.), a közalkalmazottak körében létszámcsökkentés várható, emellett az alkalmazásban állók béren kívüli juttatásait is megvonták. A végleges döntések átgondolása és az eddig meghozottak felülvizsgálata érdekében fontosnak tartjuk, hogy a döntéshozók közvetlenül kapjanak információkat az érintettektől.

Név
Lakcím
Személyi szám
(Lakcímkártyán a vonalkód fölött, férfiaknak 1-essel, nőknek 2-essel kezdődik)
Aláírás

1.




2.




3.




4.




5.




6.




7.




8.




10.




11.




12.




13.




14.




15.




16.




17.




18.




19.




20.




Az aláírást gyűjtötte: ……………………………………………(aláírás)
Kérjük, hogy az aláíróívet kizárólag pécsi választópolgárok írják alá! Az aláírásokat nem csak pedagógusok, ill. közalkalmazottak köréből gyűjtjük. Az ívet minden, a város oktatásáért, és a város intézményeinek működéséért aggódó pécsi választópolgár aláírhatja. Kérjük ÖN is támogassa a közmeghallgatást! Az ívek fénymásolhatóak és szabadon terjeszthetőek.
Kérjük, hogy az íveket a kitöltéstől számított leghamarabbi időn belül a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Pécsi Területi Irodájában (Iparosház 1. emelet, lépcső mellett 7623 Pécs, Rákóczi út 24. hétfő, szerda: 16-19 óra között) adja le, vagy postán küldje be, avagy adja át az intézmény szakszervezeti képviselőjének, ill. ismerősének, aki eljuttatja hozzánk.

Addig is, találkozunk szerdán 17 órakor Pécsett, a Széchenyi téren a közalkalmazotti szakszervezetek együttesen szervezett demonstrációján! 


Demonstráció

az intézményekben ellátottakért
– gyermekekért, idősekért, sérültekért és hátrányos helyzetű pécsiekért –

a megalázott és semmibe vett közalkalmazottakért,

azokért, akik érdekeiket sokkal kevésbé tudják érvényesíteni,

mint a város jól fizetett vezetői és tanácsadói,
akik számára még mindig az intézményrendszer,
az abban dolgozók megrövidítése jelenti a csődből kivezető utat.

Találkozunk

2011. március 23-án 17 órakor Pécsett,

a Széchenyi téren, a Városháza előtt

Demonstrációs táblákat hozni ajánlott J

Beszédek ezúttal nem lesznek, csak tömegesen kívánjuk demonstrálni, hogy ami itt történik, az elfogadhatatlan! 
Petíciót nyújtunk át a város vezetőinek, amelyben
követeljük az intézmények további működésével kapcsolatos érdemi egyeztetést, és a közalkalmazottak minimális béren kívüli juttatása fedezetének biztosítását.

Terjeszd, GYERE EL, hívd el ismerőseidet és barátaidat is!


Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Esztergár Lajos Alapszervezete, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Pannon Filharmonikusok Alapszervezete, MSZOSZ Baranya Megyei és Vasas Szakszervezet Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Pedagógusok Szakszervezete, Színházi Dolgozók Szakszervezete, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete

Miközben tőlünk elveszik azt  a keveset is, ami volt, ilyen döntések születnek: 

Forrás: Pécsi Stop

Új vezetők a pécsi városi cégeknél 950 ezres fizetésért

Képünk illusztráció
Fotó: erepublik.com
A Pécsi Távfűtő Kft. és a Pécs Holding Zrt. élére is új vezetőt választott a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén. Az ellenzék mindkét esetben túlzónak találta a jelöltek majd egymilliós fizetését.

A csütörtöki közgyűlési ülésen szavaztak a képviselők két városi mamutcég élére kinevezendő vezetők személyéről. Vida János a távfűtésben érdekelt Pétáv Kft.-ben foglalhatja majd el az igazgatói posztot, munkájáért információink szerint havonta bruttó 950 ezer forint kap majd havonta, plusz 13. havi fizetést, cafeteria juttatásokat, költségtérítéseket, önkéntes nyugdíjpénztári tagságot, és amennyiben munkáját jól végi, akár évi fizetésének 70%-át felveheti majd prémiumként, ami bruttó 7.980.000 Ft. Kővári János (ÖPE) nem tagadta, hogy magasnak tartja a fizetést, ezért magasak az elvárásaik is. Az ellenzéktől Tóth Bertalan mszp-s képviselő emlékeztette Páva Zsoltot, hogy ő ígérte a választások előtt, hogy "megszünteti a pofátlanul magas prémiumokat".

A Pécs Holding leendő vezérigazgatóját, Barna Pétert, Csizi Péter fideszes alpolgármester mutatta be, az ellenzék az ő esetében is bírálta a magas fizetést, ami Vidához hasonlóan 950 ezer forint rúg havonta, illetve információink szerint lakást fognak neki bérelni, és egy szolgálati autót is igénybe vehet majd. A városvezető koalíciótól Csizi Péter elmondta: az elődje Kiss Tibor ugyanennyit kapott. Információink szerint ebben az alpolgármester téved, mert Kiss Tibor mindvégig a Biokomnál volt állományban, onnan, és csak onnan kapott fizetést. A Pécs Holdingot kirendelt cégvezetőként irányította. Ezt természetesen a továbbiakban is kapja, míg Barna Béla fizetése plusz elemként lép be a költségvetésbe.

Mindkét vezető kinevezését a közgyűlés megszavazta.
 

Szerző: PécsiStop információ   |  

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.