2011. július 6., szerda

Létszámleépítés - közétkeztetés - körlevél

Kedves Kollégák! Tisztelt Intézményvezető!
Ezúton küldöm az önkormányzati határozatot (http://pecsidokumentumok.blogspot.com/2011/07/hatarozat-kozoktatasi-intezmenyek.html  http://pecsidokumentumok.blogspot.com/2011/07/leepites-kozepfoku-intezmenyek.html ), amelyet valószínűleg már az intézményekbe is megküldött a fenntartó. A határozat mellékletéből kiderül, hogy ennek summája a következő:
összes különbség 112,02  álláshely, ebből    ped. álláshely:  83,49     nem ped  álláshely 28,53  (megszűnt álláshelyek).http://pecsidokumentumok.blogspot.com/2011/07/allashelyek-osszehasonlitasa-2011-jan-1.html Ez azért különösen magas, mivel e leépítésen felül szűnt meg számos nyugdíjas pedagógus és nem pedagógus közalkalmazotti jogviszonya is (egyes intézményekből jelezték, hogy a nyugdíjasok felmentését a fenntartó a leépítendő álláshelyek meghatározásába beszámította - erre vonatkozóan is kérünk visszajelzést, tehát, hogy hány nyugdíjas továbbfoglalkoztatása szűnt meg, és hogyan oldódik meg az általuk végzett feladat további ellátása). A PDSZ fel kívánja mérni azt is, hogy  a fenntartói intézkedés hány aktív korú közalkalmazott állásvesztésével jár, ezért kérem, hogy írjátok meg, hogy a határozat végrehajtása intézményetekben hogyan alakult, ill. milyen foglalkoztatási és munkaszervezési problémákkal jár a helyettesek álláshelyének megszüntetése.
Érdemes tudni, hogy a PDSZ jogsegélyszolgálata sok esetben hatékony segítséget tud adni azoknak a kollégáknak, akiknek a jogviszonyát a munkáltató létszámcsökkentés címén megszünteti. A részletes tanácsadás, az ingyenes bíróság előtti jogi képviselet a tagdíjfizető tagokat illeti meg.
Sikernek tekinthető a közétkeztetéssel kapcsolatos döntés, mivel a fenntartó eredménytelennek minősítette a közbeszerzési eljárást, amelyet a kiírtak a városi közétkeztetésre. Ahogyan az előre is sejthető volt, és amelyet az ÖÉF-en az Önkormányzati Oldalnak jeleztünk, a beérkezett ajánlatok alapján jóval többe kerülne a feladatellátás, ill. mintegy 34 %-os díjemelést kellett volna végrehajtani a térítési díjaknál. A tervek szerint egy évig nem változik a feladatellátás, de addig is javasolni fogjuk, hogy az ÖÉF tárgyalja meg - még az esetleges újabb kiírás előtt - a közétkeztetés feladatellásának módját. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.