2011. január 26., szerda

Sürgős, fontos! A PDSZ reprezentativitása a tét!

Nap mint nap tapasztaljuk a bizalmat kollégáink részéről, főként azoktól, akik bajba kerültek, és hozzánk fordulnak. Most viszont mi kérünk segítséget kollégáinktól annak érdekében, hogy továbbra is a lehető legtöbbet segíthessünk...

Meg kell őriznünk reprezentativitásunkat! Éppen ezért kérjük, hogy minél többeket próbálj meggyőzni arról, hogy legyen a tagunk, lépjen be a PDSZ - be.
Kérjük, mondd el a dolgozóknak, hogy melyek az általunk kínált szolgáltatások! (Ingyenes jogsegély, munkaügyi bíróság előtti ingyenes képviselet, segítségnyújtás adó, nyugdíj, stb. kérdésekben, üdülés).
Javasoljuk, arra is térj ki, hogy naprakész információkkal látjuk el tagjainkat, ill. csoportjainkat a közoktatást érintő központi és helyi változásokról. Kérjük, hangsúlyozd ki érdekvédő, érdekképviseleti tevékenységünket is
! (Dél-Dunántúl legeredményesebb és legismertebb jogsegélyszolgálatát tartjuk fenn, számos demonstrációt, tüntetést, sztrájkot szerveztünk a dolgozók érdekében, intézményátszerezéseket akadályoztunk meg, és fórumokat, találkozókat szerveztünk, amelyek nemcsak informatívak, hanem közösségépítőek is voltak.)
Az alább csatolt fájlokban találod a belépéshez szükséges dokumentumokat. Kérjük, ezeket nyomtatott nagybetűvel, olvashatóan szíveskedjetek kitölteni. Ne felejtsétek el ráírni a belépés dátumát, illetve aláírni a belépési nyilatkozatot, mert ezek hiányában a belépés érvénytelen, a nyilatkozatokat visszaküldjük javításra. Kérjük, minden esetben eredeti nyilatkozatot küldjetek az irodába.


A PDSZ alapelve, hogy a problémákat ott kell kezelni, ahol azok keletkeztek.
Ennek érdekében - tagunk kérésére -  tisztségviselőnk, jogászunk rendelkezésre áll.
Álláspontunk szerint közös érdekünk, hogy a munkajogi konfliktusok ne váljanak személyes konfliktussá, ezért képviselőnk - felkérésetekre – képvisel benneteket akár munkahelyi, fenntartói szinten is.
A PDSZ tagok az EDC (www.edc.hu) és a MAKASZ (www.makasz.hu) szolgáltatásait is igénybe vehetik.
Különösen fontosnak tartjuk a naprakész információkkal, érdekvédelmi készséggel rendelkező és az oktatás távlatait ismerő tagok számának növelését.
Ezért országos szinten évente legalább egyszer, valamint regionális szinten tartunk képzéseket, fórumokat  tagjaink számára.
Itt láthatod a legutóbbi - 2010-es - képzésünk programját.
A PDSZ mindig a munkavállaló pártján áll!
A PDSZ tagdíjfizető tagjai - külön befizetés nélkül - csoportos élet- és balesetbiztosításban részesülnek.
Kedvezményes üdülést biztosítunk:
Itt találod a PDSZ balatonalmádi üdülőjének 2011-es szolgáltatásait és azok árait.

Nemzetközi tevékenységünk

A PDSZ hazai és nemzetközi tevékenységének elismerését jelzi, hogy
  • A PDSZ elnöke az ETUCE választmányának tagja (két magyarországi szervezet jelöltje közül a PDSZ-t választották)
  • A  PDSZ elnöke tagja az ETUCE 10 tagú tanácsadó testületének
  • A PDSZ elnökségi tagja - az ETUCE intézményvezetési ad-hoc bizottságának a tagja
ETUCE: Európai Oktatási Szakszervezeti Szövetség
Megalakulásunk óta - alapító tagként - szoros együttműködést tartunk fenn az Oktatási Világszervezettel (Education International) és tagszervezeteivel. Több ízben nyújtottak szakszervezet-politikai támogatást akcióinkhoz: mind országos szintű tárgyalásainkhoz, mind pedig sztrájkunkhoz és utcai demonstrációinkhoz. Legutóbb a tavalyi Országos Szülői Értekezlet-en hangzottak el a költségvetés javítását célzó tüntetésünkön szolidaritási nyilatkozataik. A lengyel ( Solidarnosc), a német (GEW), a holland (AOb), a francia (UNSA) és az észak-amerikai ( AFT, és NEA) szakszervezetekkel megalakulásunk óta szoros kapcsolat fűz össze bennünket.


 Munkádat köszönjük:  a PDSZ Pécsi Ügyvivő Testülete

Legyünk többen, mert együtt ERŐSEK VAGYUNK! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.