2011. szeptember 22., csütörtök

Megmagyarázhatatlan nyersanyagnorma- és térítési díjemelés...

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése
Oktatási és Kulturális Bizottsága
dr. Hoppál Péter elnök úr részére

Tisztelt Elnök Úr!
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Pécsi Ügyvivő Testülete többször kérte Öntől és a tisztelt Bizottságtól, hogy olyan időpontra tegye az ülések idejét, hogy azon tisztségviselőnk részt tudjon venni. Önnek legutóbb az volt a válasza, hogy az oktatást érintő napirendi pontok várhatóan délután kerülnek sorra, ezért nem jelenthet gondot a reggeli üléskezdés. Ezzel szemben a gyakorlat az, hogy a Bizottság oktatást érintő napirendeket is a délelőtti időpontokban tárgyal, és most az ülésről szóló értesítő ráadásul tegnap délután érkezett. Emiatt kénytelen vagyok Önökhöz levélben fordulni, és mivel a Bizottság által tárgyalt egyik napirendi pont számos családot, gyermeket érint, levelemet a helyi sajtónak is eljuttatom.
A bizottsági ülés 1. napirendi pontjában olyan téma szerepel, amellyel kapcsolatban kezdeményeztük az Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum összehívását, amelyre mindeddig nem kaptunk érdemi választ (csak az ügyintéző személyének változásáról érkezett értesítés). A gyermekétkeztetési nyersanyagnorma 15%-os emelése, amely maga után vonja a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekvédelmi ellátások, oktatási nevelési intézményekben biztosított szolgáltatások térítési díjairól szóló 14/2011. (lll.22.) önkormányzati rendelet módosítását is, jelentős többletterhet ró a szolgáltatásokat igénybevevőkre, a gyermekeket nevelő családokra. 
A közétkeztetésre kiírt előző közbeszerzési pályázat azért volt eredménytelen, mert az ajánlatok alapján lényegesen többe került volna a feladatellátás, mint a jelenlegi formában.  Felmerül a gyanú, hogy a 15%-os normaemeléssel és az ahhoz kapcsolódó térítési díj-emeléssel valójában megnyitják az utat egy új, immár eredményesnek mondható pályázatnak, amelyben a jelenleginél lényegesen drágábban szolgáltató vállalkozó is eséllyel lehet győztes. E döntéssel az önkormányzat voltaképpen a szülőkre hárítaná azt a többletköltséget, amely miatt érvénytelenítették a közétkeztetésre kiírt előző közbeszerzési pályázatot.
Annak érdekében, hogy a szolgáltatást igénybevevők számára is kedvező megoldás születhessen, kérjük, hogy a közétkeztetés feladatellátását először az Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum keretén belül vitassuk meg, és csak ezután kerüljön e kérdés a tisztelt Bizottság napirendjére!
Pécs, 2011. szeptember 22.
                                                                       Tisztelettel:

                                                                                              Nagy Erzsébet sk.
                                                                                        a PDSZ városi ügyvivője


A bizottság, majd még aznap a közgyűlés is megszavazta a díjemelést. Gyimesi Gábor képviselő rákérdezett arra, hogy volt-e erről szakszervezeti egyeztetés. dr. Hoppál Péter és Moór Eszter nem válaszolt a kérdésre. 

A tárgyalt előterjesztés és határozati javaslat itt olvasható: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.