2011. szeptember 23., péntek

A PDSZ szervezetileg csatlakozott az Akcióegységhez

A PDSZ Országos Választmánya döntött arról, hogy szervezetileg is csatlakozik az Akcióegység 2011 demonstrációihoz. Az október 1-i budapesti nagygyűlésre a PDSZ buszokat szervez. Pécsről is indul busz, amelyre sürgősen, 2011. szeptember 27. kedd 18 óráig e-mailben vagy faxon (72/227-018) jelezzétek részvételi szándékotokat (név, elérhetőség) annak érdekében, hogy a szükséges helyekről gondoskodni tudjunk. A busz(ok) Pécsről a reggeli órákban indul(nak) és a késő délutáni, esti órákban indul(nak) vissza. A részvétel ingyenes, de nagyon fontos, hogy mindenkiről tudjunk, hogy tervezhessük a férőhelyeket!

Más: 2011. október 14-én látogat a PDSZ-hez Hoffmann Rózsa. A PDSZ honlapján van a törvénytervezet (http://www.pdsz.hu/newz.php?id=920), amely eljutott hozzánk, de még hivatalosan mindig nem hozták nyilvánosságra, ám az anyag főbb elemeit az államtitkártól fórumokon és a sajtóban folyamatosan hallhatjuk. Érdemes elolvasni is, mert ebben minden benne van sajnos, amelytől tartottunk.  Már csak azért is fontos az Akcióegységhez történő csatlakozás, mert összefogás nélkül esély sincs arra, hogy a bennünket sújtó rendelkezések elfogadását megakadályozzuk. Pécsett ezért folyamatosan tárgyalunk az Akcióegyésget alkotó szervezetekkel a további együttmúködésről. 2011. október 10-éig várjuk a kérdéseket, amelyekre várjátok Hoffmann Rózsától a választ.


D-DAY TÁJÉKOZTATÓ

 2011. szeptember 29-én 15.00 órától Budapesten, a Clark Ádám téren kezdődő határozatlan idejű ülősztrájkot a rendőrség betiltotta, az ezzel kapcsolatos tiltó határozatot a Fővárosi Bíróság helyben hagyta. Mai napon az Akcióegység Operatív Törzsének tagjai – a bírósági döntés indokait figyelembe véve – új rendőrségi bejelentést tesznek. Bízunk abban, hogy változatlan helyszínen, változatlan időpontban ,,partra tudunk szállni”! Ezért kérünk mindenkit, hogy az eredeti terveknek megfelelően készüljön!
(Túlélő felszerelést- esőkabát, hálózsák stb., hideg élelmet, gyertyát, vagy mécsest hozzatok magatokkal! Ha valakinek van gitárja, egyéb hangszere, amin játszani tud, azt is hozza el!)
(Strasbourgi emberi jogi bíróság döntése értelmében békés (!) demonstrációt nem oszlathat fel a rendőrség, a luxemburgi európai bíróság 2000-ben meghozott döntése pedig egyértelműen kimondja, hogy az emberek véleménynyilvánítási szabadságjoga főszabályként felülírja a mozgás szabadságának jogát!- ezek értelmében, európai uniós állampolgárokként nem lehet akadálya annak, hogy törvényesen demonstráljunk az eredeti helyszínen!)

2. 2011. szeptember 30-án 17.00-18.30 óra között Budapesten a Nagy Imre szobornál, az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület (EMD) szervezésében Társadalmi Kerekasztal beszélgetés lesz, független gondolkodók, társadalmi és civil szervezetek vezetőinek részvételével. Ez egy olyan új kezdeményezés zászlóbontása lesz, amelyből a szervezők országos mozgalmat kívánnak felépíteni.


3. 2011. október elsejére, Budapestre a Kossuth tér - Alkotmány utcába tervezett tüntetést a rendőrség betiltotta, a bíróság viszont engedélyezte. Ígydemo_dd_200semmilyen törvényes akadálya nincs, hogy az eredeti helyszínen a Parlament előtti Kossuth téren, 2011. október 1-én 14.00-16.00 óráig megtartsuk a több, mint 70 szakszervezet, civil-és társadalmi szervezet összefogásával létrejött Akcióegység demonstrációját a demokrácia, a szociális biztonság, az emberi- és munkavállalói jogok védelmében! A demonstrációt követően, 16.00-17.00 óra között engedélyünk van arra, hogy átvonuljunk a Lánchídon a Clark Ádám térre, aki szeretne, csatlakozhat a vonuláshoz. Miután a bíróság már engedélyezett egy vonulásos tüntetést 2011. október 2-án 10.00 órától (Clark Ádám tér- Budai Vár - Széll Kálmán tér-Clark Ádám tér útvonalon) ezért virrasztásos-áthidaló demonstrációt jelentünk be a Clark Ádám térre 2011. október 1-én 17.00 órától, 2011. október 2-án 10.00 óráig, ehhez is lehet csatlakozni. Jó lenne, ha minél többen lennénk!
   A 2011. október 1-i Kossuth téri tüntetésre a gyülekező 12.00-14.00 óra között lesz. Ekkor csatlakoznak a Clark Ádám téren tüntetők is a Kossuth téri demonstrációhoz. Buszokkal a Bajcsy Zsilinszky utcán lehet parkolni, a rendőrség által lezárt forgalmi sávban. Fontos, hogy minden ember, aki eljön az október 1-i tüntetésre, hozzon magával még két embert és egy üres narancsleves papírdobozt!

4. 2011. október 3-án reggel 08 órától az ország különböző helyszínén – helyi szervezésben - elkezdődnek a félpályás útlezárások, amelyhez várjuk a csatlakozókat. A helyszínekről, az akciók szervezőiről és azok elérhetőségéről a D-DAY honlapján, valamint a D-DAY-Akcióegységfacebook oldalon lehet információkat szerezni!

Pártsemleges, az Alkotmánynak megfelelő, békés demonstrációt szervezünk, ezért kérünk minden résztvevőt, ezek tiszteletben tartására!

Tudnivalók:
- A D-DAY honlapja:  www.tartozzkozenk.hu
- A D-DAY e-mail címe: akcioegyseg2011@gmail.com
- A D-DAY számlaszáma: K&H Bank 10402142-00027035-00000001
 (Várjuk olyan szervezetek, cégek, magánszemélyek anyagi támogatását, akik hozzá kívánnak járulni a D-Day akciósorozat sikeres lebonyolításához!)
- Facebook oldal: D-day-Akcióegység
Facebook kezdeményezés:,,Telekocsi vidékieknek Budapestre, a szakszervezeti megmozdulásokra” – néven. Ide lehet regisztrálni és információkat feltenni, ha buszon, vagy gépkocsiban van még szabad hely, vagy éppen szabad helyet keres valaki.

Egyéb fontos tudnivalók:
1.        A demonstrációkra, fegyvert, szúró és vágóeszközt, fegyverként is használható munkaeszközt tilos hozni!
2.        A demonstrációk helyszínéről a provokátorok, ittas, vagy bódult állapotban lévő személyek el lesznek távolítva!
3.        A demonstrációk helyszínén mobil Wc-k és mentőautó lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.