2013. február 6., szerda

Egyetemes összeomlás - 2013. február 11.

Kedves Kollégák! 
Vegyetek részt a diákok által szervezett tüntetésen, a Szabadegyetemen! Az oktatás egészének léte a tét. Nehogy már arra várjunk, hogy tanítványaink tegyék meg azt is, ami a mi dolgunk lenne! 




TÜNTETÉS február 11.-én, 17 órakor!


Középiskolások, egyetemisták, oktatók, tanárok és szülők!



A pécsi Középiskolai Hálózat és Hallgató Hálózat közös demonstrációra hív Mindenkit, akinek számít a jövője!
Itt az ideje, hogy a középiskolai diákok és egyetemi hallgatók Együtt szólaljanak fel saját érdekükben!

Mi nem történelemkönyvekben akarjuk olvasni a saját történelmünket, hanem megélni azt! Mi is felelősséget tudunk és akarunk vállalni a jövőnkért! A gyülekezés, a közös véleménynyilvánítás a demokrácia klasszikus eszközei, élni kell velük! 

Mi még fiatalok vagyunk, nem akarjuk a reményt elveszteni! A mi korosztályunk nem megalkotója ennek a rendszernek, csak passzív elszenvedője hibáinak. Lehetőséget akarunk kapni, hogy rendbe tegyük mindazt, ami most elromlani látszik! És kiderült, a lehetőség nem egyénenként adatik meg. Lehetőséget akkor kapunk, ha együtt lépünk fel!

Nagy a felelősségünk, hiszen a kormány kommunikációjának, halogatott tárgyalásainak, részmegállapodásoknak becézett porhintéseinek célja, hogy kifogják a szelet a vitorlánkból! Mert spontán tüntetéseink az eddig hallott legőszintébb hangot ütötték meg!

Úgy tűnik, nem értik, hogy nem valami ellen állunk ki, hanem valamiért! Azóta az is nyilvánvalóvá vált, hogy a passzivitással olyan kockázatot vállalunk, ami veszélybe sodorja a város egyetemének fennmaradását. Több ezer munkahely és a város jövője forog kockán! Mi lesz a város sorsa az Egyetem összeomlása után?

Többé nem hozhatnak döntést az érintettek bevonása nélkül, mi is részesei akarunk lenni egy valódi, átgondolt, a jövőnk és az ország érdekeit maximálisan szem előtt tartó köz- és felsőoktatási reform előkészítésének! Követeléseinkhez ragaszkodunk, ultimátumot adtunk a kormánynak. Ez az ultimátum február 8.-án lejár!

Várjuk a diákokat, egyetemistákat, tanárokat, oktatókat, szülőket, mindenkit, akit érdekel az oktatás és a város jövője.

Gyülekezés: febr. 11., 17:00, 
Pécs, 48-as tér

A tüntetés a 48-as térről a Széchenyi térre vonul, majd csatlakozik ahhoz a tömeghez, ami a Pécsi Szabadegyetemről (http://www.facebook.com/events/288073504649043/?ref=ts&fref=ts) érkezik, és velük együtt vonulunk a PTE BTK 
(Ifjúság útja 6.) épületéhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.