2013. február 1., péntek

Gyorshírek: Sztrájkbizottság - Illetményutalás


Kedves Kollégák! 
Kérem, hogy mielőbbi válaszokat küldjetek a lejjebb olvasható kérdésre (hétfőn délelőtt kellene erről tájékoztatni a kollégákat különös tekintettel a vastagon szedett részekre és megkérdezni őket, fontos, hogy a felmérésbe mindenkit, szakszervezeti hovatartozástól függetlenül bevonjunk, hiszen látható eredményt csak közös összefogással érhetünk el). 

Más: Utánajártam, nem a bérszámfejtő Magyar Államkincstáron, hanem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon (KLIK) múlt, hogy nem kaptunk ma illetményt, a KLIK nem adott utasítást az illetményutalásra. (Korábbi, pécsi önkormányzattal kötött megállapodásunk alapján az illetményutalás napja a tárgyhót követő hónap 3-dika, és ha ez a nap hétvégére esik, akkor a 3-dika előtti utolsó munkanap. Akik a pécsi önkormányzat fenntartásában maradtak, ma meg is kapták az illetményüket.). A PSZ-nek adott KLIK-es információ szerint (a honlapjukon találtunk erről infót „Rendben érkeznek a februári bérek!” címmel: http://www.pedagogusok.hu/index.php?cikk=010457_rendben_erkeznek_a_februari_berek) február 4-én várható az illetmények utalása.
Csakhogy ma elfogtunk egy KLIK-ből küldött faxot, amely szerint lesznek olyanok, akik sajjjnos nem kerültek fel a bérlistára, ezért kapnak illetményt. Ők majd fizetési előlegként (?????) kérhetnek pénzt. Lejjebb olvasható a fax szövege, amely ezen kívül még több érdekességet is tartalmaz.
Kérem, hogy küldjetek infót, ha Nálatok előfordult, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatósága eszközöket, felszereléseket vitt el:

Üdvözlettel: Nagy Erzsébet 


----- Forwarded Message -----

To: pdsz-ov@googlegroups.com
Sent: Friday, February 1, 2013 3:57 PM
Subject: {PDSZ-OV% levlista} elektronikus szavazas


"A sztrájkbizottság mai tárgyalási napján a kormányzati oldal az alábbi követelést teljesen elutasította:
Tegyék lehetővé, hogy azok az önkormányzatok, akik az elvárt szinten tudják biztosítani az oktatási intézmények fenntartását és működtetését, teljesíthessék azt.

Taktikai okokból a teljes elutasításra hivatkozva egy kétórás figyelmeztető sztrájk bejelentését kezdeményezzük.
A sztrájk bejelentésére azért van szükség, mert így kérhetjük a bíróságtól a még elégséges szolgáltatások megállapítását.
Nem sztrájkolni szeretnénk (még), hanem csak a bíróságot akarjuk döntési helyzetbe hozni.  A későbbi esetleges sztrájk jogszerűségéhez szükséges feltétel, hogy legyen a kezünkben egy döntés a még elégséges szolgáltatások szükségességéről.


Kérdés:
Bejelentheti-e figyelmeztető sztrájkot a tárgyalódelegáció? IGEN   NEM
hétfőn, 2013.02.04-én 12:00-ig várjuk a szavazatokat."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.