2013. február 6., szerda

Pécsett is minden a legnagyobb rendben történt Kunóék szerint, csak...


Pécsett a tanárok ugyanúgy, ahogy az egész országban, a korábbi évek gyakorlatához képest késve kapták meg illetményüket. Nem kapták meg a kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítést akkor sem, ha a pedagógusnak korábbi döntés alapján havi rendszerességgel járt a kereset-kiegészítés, magyarán akkor sem, ha a többletfeladat maradt, csak a munkáltató személye változott januártól.
Nem készültek el a magasabb fizetési fokozatba lépések esetében az átsorolások, így akinek a háromévenkénti magasabb fizetési fokozatba lépés januárban volt esedékes, nem kapta meg az emelt illetményt. 
Ebben a hónapban még nem jött bérkompenzáció, mivel mindenki, aki jogosult, csak a napokban nyilatkozott erről, tehát ezzel is alacsonyabb az átutalt összeg.
A cafetéria-elvonást Pécsett nem érzékeltük, mivel azt már a pécsi önkormányzat korábban megvonta tőlünk.
A cafetériával kapcsolatos Marekné Pintér Aranka-i üzenetek egyébként azért érdekesek, mert most már egy munkáltatóhoz tartozunk, és jogilag aggályos lenne, hogy azonos munkáltatón beül volnának olyanok, akik kapnak cafetériát, meg olyanok, akik nem.
Döbbenetes hírt kaptunk az egyik óraadó tanártól: "Nyugdíjasként megbízásos (nem közalkalmazotti jogviszonyban) tanítok ,és még a decemberi bérünket sem kaptam meg( nem egyedül).A januárira még gondolni sem merek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.